Kesälomalla Cube sai uuden vaihteiston ja jarrut. Ja toiset polkimetkin tuli hankittua.

Reilut pari vuotta tuli ajettua Sramin XX1:llä ja X0 trail jarruilla ja nyt teki mieli kokeilla taas Shimanoja. Jarruissa pähkäilin pitkään otanko Trailit vai Racet. No raceihin päädyin foorumikokemusten perusteella. Useimmat tykkäsivät Racejen selkeästä annostelusta. Ilmeisesti nuo Trailit käyttäytyvät hieman erilailla sen servohärvelin vuoksi.

jarrupainot.jpg

Lyhentämättömät letkut ja punaiset kuljetuspalaset paikoillaan. XT levyt 6-pulttiset taisivat olla 135g/levy.

jarrutkokoelma.jpg

Eniten tykkään tuosta jarrukahvan muodosta. Erittäin hyvin muotoiltu yhden sormen kahva. Kahvassa ei ole muita säätöjä kuin etäisyydensäätö joten siitä vähän miinusta. XTR Race 9000 teho ei yllä entisten X0 Trailien tasolle, mutta kyllä etujarrulla takarenkaan yhdellä sormella jarruttaen saa ilmaan. Joten kyllä se mun ajossa riittää. Jarrutehon annosteltavuus ja tuntuma on huippuluokkaa!

 

Vaihteistoon tuli Sramin X01 10-42 pakka, XTR 11 sp lyhkäsempi häkkinen vaihtaja, XTR vipu ja KMC X11SL ketju.

uusivaihteisto.jpg

Siinä mustanpuhuva uusi kokoelmavaihteisto: Raceface kammet, Absolute Black ovaali-direct mount-ratas, KMC ketjut, Sramin pakka, Shimanon vaihtaja.

Sramin pakan ja Shimanon vaihtajan yhteistyö vaatii tarkkaa säätämistä; b-ruuvi ja vaijerinkireys. No miksi Sramin pakka vaikka Shimanoltakin olisi ollut tarjolla 11sp pakka? 1. Shimanon pakka on törkeän painava 2. se ei ole musta 3. kiekossa oli valmiiksi XD-vapaaratasrunko.

Käyttökokemukset vaihteistosta: Sramin XX1 vaihtaja on sellanen naks-naks vaihteisto, Shimanossa tuntuma parempi, tunnet peukolalla painaessa että nyt se pykälä vaihtui. Selkeä ero on myös tuon vaihtajan kytkimen toiminnassa. XX1:llä ketju hakkasi paljon enemmän chainstayhin kuin XTR:llä. Eli ajo kivikossa on paljon hiljaisempaa nyt.

pakkaketjut.jpg

Ketjut katkaisemattomat. MUSTA ON NOPEIN VÄRI!

vaihtajat.jpg

Tässä kalavaakapunnitusta XTR Trail polkimin ja kesärengastuksella (Mountain king 2.4 Protection / Racing Ralph  2.25 snakeskin)

painokes%C3%A4kumein.jpg

11320g polkimien kanssa eli menee tuonne 10950g tietämille ilman polkimia. Itseasiassa tuo RR hajosi jo ja nyt on 2.4 Ardentti takana ja paino siis noin 11100g.

Mä oon kyllä jo vähän päässyt yli tuosta pyörän laihduttamisesta... onhan Cube saanut painavamman takaiskarin ja Piken Charger patruuna vaihtui pikkasen painavampaan Avalanchen open bathiin.

 

Muuten kesälomalla tuli ajeltua reilut 240km pk-seudulla ja vähän mökkimaisemissakin.

liesij%C3%A4rvi.jpg

kyyn%C3%A4r%C3%A4jahyypi%C3%B6.jpg