Olen kokeillut maastopyöräilyurallani aika monia eri grippejä überkevyistä foameista kunnon hardcore lukkogrippeihin. Koska minulle on tarttunut krooninen weightweenies-tauti niin kyllä keveys on ollut aikalailla etusijalla viime vuosien valinnoissa. Lähdin liikkeelle ensin jonkun merkin foameista.  Muistaakseni painoa oli jotain 10 gramman luokkaa. Ne olivat hyvät kunnes ajoin eka kertaa sateella. Märkänä foamit muuttuivat vaarallisen liukkaiksi.  Seuraavana olivat vuorossa ESI:n Chunkyt ja Racers edget. Ne olivat mukavammat ja pitävämmät kuin perusfoamit ja painoa muistaakseni  Chunkeilla n.60g. 

Grippien vaihto taitaa olla kustannustehokkain tapa laihduttaa fillari.  Parin kympin panoksella sadankin gramman laihdutus on realismia. Kyllä siinä puhutaan pikkasen eri g/€ suhteista kuin esimerkiksi Titaani jarrulevyjen ruuvien kanssa.

Asiaan... Ostin Liskonnahka DSP gripit heti kun niitä Tarmon lähikauppaan tuli. Nyt on jo kolmannet kierrossa. Ekat meni tangon myynnin mukana, toiset (punaiset) meni eilen vaihtoon ihan esteettisistä syistä.  Niistä tuli hemmetin ruman likaisen näköiset, eikä niitä saanut millään putsattua. 

Mielestäni näissä yhdistyy nyt todella hyvin foamien keveys ja kumituppien pito. Eikä ole pitoongelmia märälläkään. 

WP_20150408_001.jpgWP_20150408_002.jpgWP_20150408_004.jpg

 

Päätytuppeineen ja kiinnitystarroineen painoa mahtavat 26g näillä halkaisijaltaan pienemmiltä tupeilta.  Paksummat lienevät muutaman g:n enemmän. 

Tupit tosiaan kiinnitetään tarraa joka on pitänyt minun käytössäni tupit hyvin paikoillaan. Tarrat kiinni tankoon ja suihkaus ikkunanpesuainetta liukasteeksi ja sitten vaan törkätään tuppaa paikoilleen. Helppoa!

Tarrakiinnitys... no miten ne saa irti? Täällä hyvä ohje jonka mukaan minä ainakin sain ne aika pienellä effortilla poistettua. http://hikisetsiivut.blogspot.fi/2015/03/nain-nyljet-liskonnahan.html

Hyvät, kevyet tupit... mutta värin osalta en voi suositella muuta kuin nopeinta eli mustaa. 

WP_20150408_005.jpg