Ma 23.3. lisäilin vielä muutaman rivin kun ajatus kulki paremmin...

​Tänään ( la 21.3.) tuli ajeltua reilut 3 tuntia ja 35km ajoa Keskuspuistoa eestaas. Hieno keli vaikka tuuli aika kovaa. Palataan tuuleen uudelleen postauksen lopussa.

​Polut olivat jo mukavan kesäiset. Todella harvassa paikkaa enää jäätä. Siirtymää Paloheinään ja sieltä polkuja pitkin kohti Stadia.

pirkkolan%20kaltsi.jpg

Pirkkolan uimahallin kallioilla tuli vastaan Spessu Enduro ja White Fat kuskit. Ensin sivistyneesti kehuttiin ristiin toisten pyörät, kyseltiin millainen on ollut pito ja vähäteltiin omaa kuntoa sekä ajotaitoja. Sellaista vakiosettiä, kyllä te tiedätte. Päätettiin siitä sitten jatkaa polkuajelua yhdessä. Heillä kun tuntui olevan paremmin hallussa Keskuspuiston eteläpään polut. Kiitoksia vaan ajoseurasta näillekin herroille jos mahdollisesti olette tämän blogin lukijoita.

Maastopyöräilijät ovat kyllä pääsääntöiset hienoa porukkaa. Minulla on ainakin tapana morjestaa kaikkia metsässäajavia ja myös pyöräteillä tulee kättä heilautettua jos näyttää vähänkään "alan mieheltä tahi naiselta". Metsässä tulee usein pysähdyttyä ja vaihdettua muutama sana vastaantulijoiden kanssa. Yleensä löytyy helposti jutun juurta ja hyviä reittivinkkejä.

Taisin muuten oppiakin taas jotain! Letkassa kun ajeltiin niin Spessukuskilla oli tapana hienosti heittää takajarrulla pientä vastaheittoa kurviin sisäänajossa. Piti oikein itsekin kokeilla. Toimii hyvin tiukoissa mutkissa. Ja pääasia: Se näyttää hienolta!

Kotimatkalla jalat alkoi olemaan jo muutenkin aika puhki ja tilanteeseen ei auttanut aivan helvetinmoinen vastatuuli. Meinasi itku tulla Paloheinän/Haltialan pitkällä peltoaukealla. Tuuli etuviistosta. Naama toiselta puolelta puoliksi tunnoton vaikka ei tainnut olla edes miinusasteita. Räkä poskella poljin kiukulla ja vauhtia taisi silti olla maks. 10kmh. Jalat alkoi kramppaamaan ja muutenkin energiat alkoi olemaan vähissä. No kotiin kuitenkin päästiin ja kuski tiesi tehneensä. Tällaisen lenkin jälkeen on aika voittaja olo!

​Vuoden 2015 ajoista vielä... Meri-Teijon Enduro warm-uppiin ja Finlandiaan osallistun. Todennäköisesti muutama muukin lähialueen kisa tulee ajettua. Enskakisa tietenkin jännittää kun on ensimmäinen laatuaan minun uralla.

Ainiin... Pirkkolan kallioilla on sellainen (minulle) haastava kalliolasku. Piti oikein kuvata jälkipolville:) http://www.pinkbike.com/video/401160/

​Päätän täältä tähän!