Ensin hankin vuosia sitten Magicshine 900 lumenisen sitten tuli joku kiinalamppu (6 ledinen) jolta luvattiin jotain ihan järkyttäviä 4800 lumeneita... Noiden jälkeen aattelin ostaa kerrankin laadukkaat valaisimet. Tuon Magicshinen todellisuus on varmaan 500-600 lumenia ja kiinalampun varmaan reilu tuhat. Kyllä itseasiassa nekin ihan hyvin maailmaa valaisee.

Fillarifoorumissa sain vinkin Glowormin lampuista. http://www.glowormlites.co.nz/ Hinta/laatu-suhteen pitäisi olla kohdallaan. Maksaa mutta ei kuitenkaan ihan Lupinen luokkaa.

Osto ei mennyt niinkuin Strömsössä. Brittikauppias Crgmoto ei palvelultaan vastannut sitä mitä minä odotan vastineeksi saavani rahoilleni. No se on tarina erikseen. Pieni neuvo kaikille: Ostakaa Glowormit jostain muualta kuin Crgmotosta. Ei ole ihme, että briteissä on tätä nykyä toinenkin maahantuoja. 

Fiilis muuttui kuitenkin iloiseksi kun posti kiikutti ennen joulua pari pakettia.

Kypärään X2, johon lupaavat 1500 lumenia. Mtbr:n testissä mitattu jotain 1390 luokkaa.

glowx2.jpg

 

Tankoon XS, johon lupaavat 2200 lum, mutta MTBR:n testissä mitattu 2230 lumenia

glow4.jpg

 

Laatu on huikea! Paketista löytyy kaiken maailman kiinnikkeitä ja niihin liittyviä varaosia. Mukaan tulee myös vaihtolinssit, joilla valokeilaa saa säädettyä. Tanko kiinnitykseen sopii parhaiten jykevä QR-kiinnike ja kypärään vaihtoehtoisesti metallinen hihnoilla kiinnitettävä tai muovinen gopro style kiinnike.

Lamppua voi ohjelmoida muutamaan eri moodiin kohtuu helposti. Esimerkiksi voit valita, että sinulla on käytössä 3 eri kirkkautta ja voit säätää ne haluamaasi valotehoon.

glowohje.jpg

 

Glowormin lamppuja operoidaan "kaukosäätimellä" josta tuli mieleen serkkupojan uusi VHS videonauhuri jostain 80-luvun puolestavälistä. Siinäkin oli tällainen johdollinen kaukosäädin. No tässä Glowormin kaukosäätimessä on vain onneksi yksi nappi. Siitä laitetaan se päälle, säädetään voimakkuus, ohjelmointi ym. Itse asiassa se on aika kätevä. Tankovalona käytettäessä johto ylettyy juuri ja juuri jarrukahvan kiinnityksen viereen jolloin lampun säätämisen onnistuu peukalolla niin ettei tarvii irroittaa otetta stongasta. Kypärään olen kiinnittänyt tuon virtanapin sivulle jotta siihenkin ylettyy aika helposti. 

glow2.jpgglow3.jpg

 

Paketin muuta sisältöä

glow5.jpgglowakut.jpgglowkiinnikkeet.jpg

 

Linssien vaihto on helppoa.

glow.jpg

Siinä toisessa Spot ja toisessa Flood linssit.

glo1.jpg

 

Molemmat valot on törkeen kirkkaita. Muutaman kerran ajellessa on tullut todella kiire vaihtaa valot himmeäksi kun jostain kurvin takaa tulee mummeli puudelin kanssa vastaan. Saan vielä syytteen mummojen sokaisemisesta...

Alkutestauksissa huomasin, että 3-ledinen XS ei mene päälle jos lämpötila on pakkasella. Mutta sitten taas kun lampun vie lämpimään se syttyy ihan normaalisti. Valmistaja ja maahantuoja sanoivat molemmat, että vika on akussa. No sen minäkin testasin ensimmäisenä. Ei ole siitä kiinni. Testasin sitä myös ihan jääkaappilämpötilassa ja tulokset samat. Lähettivät suoraan valmistajalta uuden XS:n. Enpä tiedä mikä vanhassa on vikana. Sen verran avasin XS:n lamp headiä, että totesin sen olevan minulle aivan liian monimutkainen. Oli pikkasen eri näköinen sisusta kuin Noname kiinalampussa. Näytti enemmän tietokoneelta sisustaltaan.

taso3.jpg

Testi: http://reviews.mtbr.com/2014-mtbr-bike-lights-shootout-lumen-measurements

 

Plussat:

- Todella laadukkaan oloinen setti. Vaikea kuvitella, että Lupine voisi tehdä vielä parempia.

- Mitatut valotehot vastaavat suurinpiirtein luvattuja. Eli helvetin kirkkaat! Kyllä tuollaisella 1390+ 2230 = 3620 oikealla lumenilla maailma valaistuu yllättävän paljon.

- kiinnikkeitä joka lähtöön ja varatiivisteitä mukana

- Kooltaan todella kompaktit ja paino pieni

- Akut 5800 ja 6800 mah. Kestää ainakin 1t 45 min täydellä teholla (pitempään en jaksanut testata)

- Lamput lämpeävät yllättävän vähän

- Ohjelmoitavuus

- Vaihdettavat linssit

- letkuohjattavuus eli lamppua käsketään johdon päässä olevan napin kanssa

- jämäkät kiinnikkeet 

 

Miinukset

- laatu maksaa

- Gopro kiinnike X2:een liian hepponen.  Muovinen kiinnitysuloke hajosi ennen ehdin lenkille. Onneksi mukana tuli muitakin kypäräKiinnikkeitä. 

- Vika XS:ssä,  tosin ainakaan foorumeilla ei tullut moista "kylmäkäynnistys" ongelmaa vastaan.

 

Ostaisinko uudelleen jos olisi lampun tarve? Hell yeah!