Tammikuu lähtenyt kylmästi käyntiin. Vähän liiankin kylmästi.

Mondrakerin rungon mukana tuli 30mm 0 asteinen ohjainkannatin. Ajoasentoa kaipailin kuitenkin pikkasen korkeammaksi. Ongelmaksi korotuksessa muodostui Pike keulan liian lyhyt ohjainputki. Se on tuunattu vanhaan Cuben runkoon sopivaksi ja nyt kun Mondrakerin ohjaamoa pitäisi saada 1-2 cm korkeammaksi niin loppuu ohjainkannatin kesken. Toinen haaste tuli siinä, että takashifteri ottaa kiiinni runkoon kun kääntää tangon täysin sivulle.

duneproblem.jpg

Ei siinä auttanut muu kuin miettiä millä keinoilla saisi ohjaamoa pikkasen. Uusi tanko, uusi stemmi, uusi keula?

Lähdin kokeilemaan onnea tuolla stemmin vaihdolla. Ja houkuttelihan se kokeilla millaiselta tuntuu ajossa vain 20mm pitkä stemmi. Ruma se on kuin mikä!

stemmit.jpg20mm.jpg

Kerran ajettu! Ohjaus on nopea, mutta ei mitenkään häiritsevän nopea.

Nyt ongelmana oli liian korkea ohjaamo. Sentin verran tuota saisi vielä alemmas. Paska juttu siinä on se, että ohjainputkea pitää taas katkoa lyhyemmäksi. Sen jälkeen tuo keula ei taida sopia enää mihinkään runkoon. Stemmi siis toimii samalla headset cappina joten ohjainputkea ei saa "liu'utettua" stemmin läpi niinkuin normi stemmissä. Haastava siis testata oikea set-uppi. No katotaan nyt mihin ratkaisuun päädyn.

Mut ei siitä mihinkään pääse! Onhan tuo stemmi ruma! Vähintään Vantaan rumin.