FinlandiaMTB2014.jpg

Allekirjoittaneen 6. Finlandia on tulossa. Joka vuosi Finlandiasta kotiin ajaessa olen luvannut itselleni, että ensi vuoteen mennessä laitan itseni kuntoon. Kertaakaan tämä lupaus ei ole pitänyt paria viikkoa pitempään. Tälle vuodelle olen kuitenkin lisännyt urheilullista aktiviteettia +100% edelliseen vuoteen nähden. Saa nähdä mihin se riittää.

Hauskoja muistoja menneiltä vuosilta kyllä on! Kantapään kautta oppii kaikenlaista.

Ekana vuotena vedin ekat 20 kilsaa omalla asteikolla mitattuna täysillä. Sitten tuli lopun mäet, krampit ja almost kuolema. Muistan kun toistin mantraa Tiirismaan ylämäkeä suorin kramppijaloin työntäessä: Älä perkele luovuta, älä perkele luovuta...

Eräänä vuonna tuli vettä niin paljon, että ajokamat (kengät, paita ja shortsit) painoivat reilu tunnin kotimatkankin jälkeen 1,5 kg enemmän kuin kuivana.

Yhtenä vuonna ajattelin, että nyt oon iskussa ja ajan hyvää vauhtia. Ei aikaakaan kun tuulipukuinen 55+ ikäinen herra ajoi jäykkäperäisellä Z-Bikellä, jossa oli sivujalka, lenkkarit jalassa perkeleesti ohi.

Pari vuotta sitten satsasin niin paljon geeli- ja urheilujuomatankkaukseen, että 15 ekaa kilsaa köröteltiin hiljaa miettien, että oksennanko ja menenkö puskaan paskalle.

Viime vuonna kaikki veri oli näköjään käytössä jaloissa kun kysyin yllättäen rengasta paikkaavalta mieheltä, et tarviitko apua! Heti kun olin sanonut sen niin aloin katumaan. IDIOOTTI! MITÄ HELVETTIÄ SÄ JONKUN MUUN RENKAITA VAIHDAT. No se oli elämäni nopein renkaanvaihto. Porukkaa lappasi ohi... Kolme minuuttia siinä taisi mennä. Siinä siis taisteltiin verissäpäin sijoista 60 jotain:)

No oliskohan kaikki aloittelijan mokat jo tehty!

Puolikkaan Finlandian saavutukseni:

2010 +49,56 kärjelle jääneenä ja 98. sija

2011 +51,40 ja 137. sija

2012 +50,12 ja 107. sija

2013 +49,58 ja 97. sija

2014 +46,05 ja 61. sija

Yhden kierroksen meinaan taas ajaa ja jollei reitti ole kauheasti muuttunut niin tavoitteeksi on laitettu se 2:n tunnin alitus.  Ilmeisesti siellä on kuitenkin jonkin verran lisätty polkuosuuksia mikä on positiivinen asia. Ehkäpä tuo ero kärkeen olisi sittenkin parempi tavoite. No laitetaan tavoitteeksi +36 minuuttia kärkimiehelle jääneenä maaliin niin illalla avataan skumppapullo! 

Kisataktiikka seuraava: Koitan asettua lähtöön suurinpiirtein tuohon 50 kohdalle jottei mene ekat polkuosuudet ihan jonotukseen. Ajetaan treiliosuudet omaa kovaa ja tieosuudet sopivaa vauhtia jottei tule kuolema lopun ylämäissä. Tiirismaalla ja hissinousussa joutuu kumminkin tunkkaamaan. Viimeinen mäki polkien vaikka henki lähtis. Sen polkeminen ei ole ollut minulle mikään itsestäänselvyys ekoina osallistumisvuosina. Nollan pysähdyksen taktiikalla mennään. Uswen pieni juomareppu ja pari geeliä evääksi. Tänä vuonna ei vaihdeta toisten renkaita eikä auteta mummoja suojatien yli tms.

UGH!